Oldalainkon a minőségi felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket (cookies) használunk. Az adatkezelési tájékoztatónkban részletes információkat találsz róluk.

Legújabb híreink
Érdekes, de az biztos, hogy hasznos információkat, cikkeket olvashatsz itt.
.
...online mesélnek a középiskolák igazgatói az intézményeikről.
 
Középiskolai továbbtanulás tekintetében nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, Vác iskolaváros, összesen 9 középiskolája van!
A gyerekek szinte minden érdeklődési irányban találnak itt helyben, képességeiknek megfelelő oktatási intézményt.
 
Sajnos a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a középiskolai nyílt napok és a pályaválasztási szülői értekezletek. Ez nagyban megnehezíti a nyolcadikosok döntését. A pályaválasztási rendezvények és programok átkerültek az online térbe. Nem egyszerű célirányosan levadászni a nekünk hasznos információkat.
 
Az ES TV új sorozatot indított, minden héten bemutatott egy-egy váci intézményt. Nagyon jó interjúkat készített Lakatos Ádám és Michalik Judit az iskolák igazgatóival. A beszélgetések emberközeli képet adnak az iskolák életéről, képzési irányairól és a felvételi követelményeiről.
 
!!Azokat az interjúkat mindenképpen érdemes megnézni, ahová ellátogattak volna a gyerekek!!
 
☑️Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Technikum:
☑️Váci Szakképzési Centrum Király Endre Technikum és Szakképző Iskola:
☑️Váci Szakképzési Centrum Selye János Egészségügyi Technikum:
☑️Váci Madách Imre Gimnázium:
☑️Váci Piarista Gimnázium:
☑️Váci Bartók Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola:
☑️Közép-magyarországi ASZC Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium:
☑️Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola:
☑️Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium:

Az idei ősz nem kedvezett a rendezvényeknek, az iskolán kívüli programoknak. Két általános iskolába kaptunk meghívást az Iránytű pályaorientációs foglalkozásunkkal.

Két egész évfolyamnyi 8. osztályos diákkal töltöttünk el egy-egy pályaorientációs napot. Sződligeten az iskola tornatermében, Tahitótfalun a közeli sportcsarnokban kaptunk helyet, egymástól így lehetőségünk volt tartani a távolságot. Workshop-szerűen vittük végig a napot, az osztályfőnökök és a szaktanárok közreműködtek a kis asztaltársaságoknál a gyerekek között. Kihangosítást és mikrofont kaptam segítségül, így a nap végére a hangom is megmaradt.

Az Oktatási Hivatal által szeptemberben levezényelt országos pályaorientációs mérés jó alapot adott a közös munkához. A diákok megerősítést kaptak az őket érdeklő választási irányokra, azok pedig, akik bizonytalanok voltak a középiskolai tanulmányaikat illetően, további inpulzusokat kaptak, hogy milyen irányba érdemes információkat gyűjteni, hogy a tudatos döntés felé orientálódjanak.

???????́?????̋ ?? ?́?????????́? ???????́????

A Jövő iskolája videópályázatunk nyertese a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ?Életrevalók? csapata lett.

A kiíró még a járványhelyzet ? előtt egy olyan videópályázat ? elkészítésére hívta fel a diákokat, amely bemutatja, hogy szerintük hogyan fogunk tanulni a jövőben. A nyertes pályamű kísértetiesen lemodellezi a hirtelen nyakunkba szakadt online távoktatás ? jelenét.

A centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelyének tervezett hivatalos megnyitója helyett a VSZC kancellárja az osztály bizonyítványosztásán ?‍??‍? díjazta a csapat ?‍♀️ kreatív munkáját. Az átadást a helyi, szentendrei, tévé is közvetítette.

A pályázat szponzorai együttműködő partnereink voltak: ????-???́?? ?????? ???., ?????????? ??̋??? ????., ?????? ?????? ???., ????? ??????? ???., ?????? ?????? ???., ??????? ???., ??????? ???.

Nyereményfelajánlásaikat a csapat és a statisztaként közreműködő 10/V. osztály diákjai között osztották ki a VSZC munkatársai. Ezúton gratulálunk ? ??́???? ???????, ?????́?? ??́??́ ??????????́?? ????, ??́????? ?????́?? ?́? ????? ????? tanulóinknak!

?? ??????? ?????́: https://www.youtube.com/watch?v=c1qkl9Jk_rk

?????????????? ??́????́??́?????: https://youtu.be/fUQBb-9SBKo?t=125

?????́?: képek VSZC, videó: TVSzentendre, Életrevalók